|
 |
| Kasık Fıtığı Kısırlığa Yol Açabilir |
| |
|
 |
| Sporu Aniden Bırakmak Kalbe Zarar Veriyor. |
| |
|
 |
| Gözünüzü Kaşımayın |
| |
|
 |
| Soğuk Algınlığı Deyip Geçmeyin! |
| |
|
 |
| Soğuk Hava Romatizmal Ağrıları Arttırıyor |
| |
|
 |
| Makedonya’dan Geldi, Gözü Bursa’da Açıldı |
| |
|
 |
| Diz Protezi Ameliyatlarında Başarı Gittikçe Artıyor. |
| |
|
 |
| ÜROLOJİ UZMANI OP. DR. CEVDET VARİKOSEL OPERASYONU HAKKINDA BİLGİ VERDİ. |
| |
|
 |
| BİTKİSEL TEDAVİLERİN İLAÇLA ETKİLEŞİMİ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR. |
| |
|
 |
| Tüm haberler için tıklayınız. |
|
|
Kış aylarında havadaki nemin artmasıyla birlikte, romatizma ve romatizma ağrısı çeken hastaların şikayetlerinde de ciddi artış görülüyor.
SOĞUK HAVA ROMATİZMAL AĞRILARI ARTTIRIYOR
ROMATİZMASI OLANLAR KIŞ AYLARINA DİKKAT
KIŞ AYLARINDA ROMATİZMAL HASTALIKLARDA ARTIŞ GÖRÜLÜYOR.
SOĞUK HAVALAR ROMATİZMAYA YOL AÇABİLİR
12 OCAK 2012
BURSA - Kış aylarında havadaki nemin artmasıyla birlikte, romatizma ve romatizma ağrısı çeken hastaların şikayetlerinde de ciddi artış görülüyor. Havanın nemi veya ısısı gibi klimatolojik değişikliklere bağlı olarak artış gösteren romatizma kişinin kas, eklem ve omurgayı ilgilendiren ağrı ve hareket kısırlığıyla yaşam kalitesini etkiliyor.
Doruk Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayla Yılmaz,”Soğuk hava,
yüksek basınç ve nem hastaların şikayetlerini arttırır. Bu duruma kadınlar erkeklere oranla
daha duyarlıdır. Osteoartrit (kireçlenme), fibromiyalji (yumuşak doku travması), Reynaud hastalığı,
kış mevsimi ile birlikte şikayetlerin arttığı romatizmal hastalıkların başında gelmektedir” dedi.
Uzun kış günlerinde güneş ışınlarından yeterince yararlanamayan hastaların ultraviyole ışığı
ve D vitamini sentezleyemediğini söyleyen Yılmaz, kemik zayıflıkları ve kemiklerde yaygın ağrı
sızlanma gibi şikayetleri azaltmak için D vitamini desteğinin alınması gerektiğini belirtti.
MİKROP KAPALI ORTAMLARDA DAHA ÇABUK YAYILIYOR
Kışın yaygın kas ve eklem ağrısına sahip olan olguların çoğunluğunda başta viral olmak üzere
çeşitli enfeksiyonların rol oynadığına dikkat çeken Yılmaz, boğazda bulunan bir mikrobun (streptokok)
üst solunum yolları enfeksiyonlarına yol açtığının altını çizdi. Yılmaz, mikrobun
okul gibi kapalı ortamlarda daha çabuk yayılıp akut eklem romatizması
diye adlandırdığımız iltihaplı bir romatizma hastalığa yol açabileceğini ifade etti.
Doruk Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayla Yılmaz, Romotoid artrit(eklem intihaplanması) ve ankilozan spondilit(şekil bozukluğuna neden olan intihaplı romatizma) gibi romatizmal hastalıklarda da havanın soğuması ve nem oranındaki artışla birlikte; eklem şişliği ile eklemlerdeki sabah sertliği süresindeki artışın doğru orantılı olduğunu söyledi. Yılmaz; romatizmanın bel ve boyun gibi omurgayı ilgilendiren hastalıklarda özellikle soğuk hava akımından sonra ağrı ve hareket kısıtlığı olarak karşımıza çıktığına dikkat çekti. Soğuk havaların romatizma hastalıklarının nedeni olmakla birlikte hastalığa zemin hazırlayan ve mevcut hastalığı arttıran bir etmen olduğunu kaydeden Yılmaz; “Koruyucu önlemler olarak mevsime uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi, düzenli beslenmeyi, uzun süren eklem ve omurga ağrılarda sadece havalara bağlanmayıp gerekli tıbbi araştırmalar yapılmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.
|